Efter år av att jobba med alla typer av däck och hjälpa kunder att hålla deras bilar i toppskick, har jag sett min beskärda del av bilvårdsmissar. Jag tänkte dela med mig av lite insikter och personliga tips för att hjälpa er undvika de vanligaste misstagen som kan göra mer skada än nytta för er kära fyrhjuling.

Missförstånd kring produkter kan bli kostsamt

Först och främst, det vanligaste misstaget jag ser är att folk använder vilket rengöringsmedel som helst som de har hemma. Jag förstår, det är frestande att bara ta det som finns inom räckhåll, men tro mig, att använda diskmedel på din bil är som att använda schampo för att tvätta kläder. Mitt tips: Investera i produkter som är specifikt utformade för bilvård. Din bil och din plånbok kommer tacka dig senare.

Solen är inte din vän (när det gäller bilvård)

En annan sak jag ofta ser är att folk tvättar sina bilar mitt i solens glöd. Jag vet, solsken ger perfekta förutsättningar för en eftermiddag med bilvård, men det där snabba torkandet är en fiende till en fläckfri finish. Mitt tips: Välj skuggan eller en molnig dag för bilvården, så slipper du jobba dubbelt upp med att ta bort de där irriterande vattenfläckarna.

Hjulen förtjänar också kärlek

Nu till hjulen – mitt expertområde! Att lämna hjulen smutsiga medan resten av bilen glänser är som att ha en smutsig entrématta i ett nystädat hem. Bromsdamm och vägsmuts älskar att ta sig fast på däck och fälgar, och om de ignoreras kan de orsaka permanenta skador. Mitt tips: Ge dina hjul samma uppmärksamhet som resten av bilen. Det finns fantastiska produkter där ute som gör jobbet både enkelt och effektivt.

En trasa räcker inte

Många tror att en trasa är nog, men sanningen är att det sprider bara smutsen. Mitt tips: Använd olika mikrofiberdukar för olika delar av bilen – en för karossen, en för hjulen, och så vidare. Det minskar risken för repor och säkerställer att varje del får den uppmärksamhet den förtjänar.

Vaxa – inte bara för skönhetens skull

Slutligen, många hoppar över vaxningen, men det är en kritisk del av bilvården som skyddar din färg. Mitt tips: Se vaxning som en solkräm för din bil. Det hjälper till att skydda mot UV-strålar, smuts, och vatten – plus att det får bilen att se fantastisk ut!

Och kom ihåg, bilvård är inte bara för att din bil ska se bra ut – det är en del av att ta hand om din investering. Jag hoppas att dessa tips hjälper dig att undvika vanliga fallgropar och hålla din bil i bästa möjliga skick.

Ta hand om er och era bilar, Anna, Däckskiftarna

Däckskiftarna GIF