Tidigare, om man ville få däcket att hålla längre för att spara pengar på att inte behöva köpa nya så ofta, var det ibland nödvändigt att kompromissa med dess prestanda. Nu för tiden, tack vare avancerad forskning och utveckling, är dagens däck oftast mycket mer hållbara.

Trots det är det fortfarande svårt att bestämma vilka däck som verkligen håller längst, eftersom inte alla passar för ens specifika behov.

Längst hållbara vinterdäck

Michelin X Ice Snow

Michelin X Ice Snow är den senaste generationens högpresterande däck som säkerställer enastående säkerhet i svåra vinterförhållanden. Dessa däck är designade för att ge optimal bromsförmåga och dragkraft på snö och is samtidigt som de erbjuder lång hållbarhet och överlägsen livslängd.

Deras innovativa slitage indikator gör det lätt att hålla koll på däckens skick. Det här är däck som håller dig trygg och ger långvarig prestanda när du tar dig an vintervägarna.

Dessa nordiska friktionsdäck har mönsterblock och sajpningar som sitter på ett särskilt sätt som gör att ska slitas jämnt, och tack vare innovativ gummiblandning får man också en längre livslängd.

Längst hållbara sommardäck

Michelin Primacy 4

Sommardäck speciellt utformade för att ge långvarig säkerhet och enastående livslängd. Michelins senaste generation av sommardäck är framtagna med fokus på hög säkerhet och prestanda för att passa både vardagspendling och långresor med familjen.

Michelin Primacy 4 är det perfekta valet för dig som prioriterar säkerhet och lång livslängd. Dessa däck erbjuder enastående bromsförmåga som varar över tid. Med Max Touch Construction fördelas kraften jämnt över däckets yta, vilket ger optimal kontaktyta med vägen. Det innebär att acceleration, bromsning och kurvtagning fördelas jämnt för förbättrad säkerhet och prestanda.

Med hjälp av Michelins innovativa mönsterdjupsindikator får du enkelt information om när det är dags att byta däck, vilket gör det bekvämt att underhålla dem. Michelin Primacy 4 är det premiumval som kombinerar lång livslängd med toppmodern prestanda för en trygg och behaglig körupplevelse varje dag.

Hur kan jag förlänga mina däcks livslängd?

Att köra på rätt sätt, regelbunden rengöring och tidig service är vanliga metoder för att öka däckens hållbarhetstid.

Håller däck längre med mer eller mindre lufttryck?

Ett väl uppblåst däck med optimalt lufttryck kommer att hålla betydligt längre än ett däck med lite luft. Om däcket saknar lufttryck kommer belastningen på däckets vägg att öka, vilket är den vanligaste anledningen till att dess livslängd förkortas.

Håller däck längre vid långsammare hastigheter?

Ökad hastighet genererar mer värme över tid, vilket långsamt sliter på däckets yta. Att köra i lägre hastigheter kan därför bidra till att däcken behåller sin livslängd under en längre tid.

Källa 1: https://www.consumerreports.org/cro/tires/how-to-buy-long-lasting-tires/

Källa 2: https://www.vibilagare.se/forum/allmant-om-bilar-och-trafik/vilket-dackmarke-varar-langst-27328

 

Däckskiftarna GIF