Hur byter man fälgar? När du byter fälgar följer det oftast en viss procedur. Först lossar man hjulet från bilen. Sedan tas däcket bort från fälgen, om det är monterat. Om däcket är i gott skick är det klokt att vara försiktig så att det kan användas igen. Men om du ska byta till en fälg av annan storlek, kan det hända att du behöver byta däcken också.

Om du väljer bredare däck på en större fälg, kan det vara utmanande att få dem på plats och de kan till och med skrapa mot insidan av hjulhusen. Man kan använda speciella maskiner för att trycka på eller dra av däcken. Det går också att ta bort däcken manuellt med vanliga handverktyg, men det tar längre tid och det finns risk för att däcket skadas. Däckskiftarna har alla nödvändiga maskiner och verktyg för att säkert byta dina fälgar. Vi ser till att allt går smidigt och professionellt.

Varumärken när du ska byta fälgar:

Fälgmått och dess påverkan

Det är viktigt att vara medveten om att fälgar kommer i olika dimensioner. Dessa mått påverkar ofta bilens köregenskaper. För stora fälgar kan resultera i att däcken skaver mot hjulhusen vid svängar eller i ojämnheter i vägen. Det är klokt att rådfråga experter som Däckskiftarna för att få råd om vilken fälgstorlek som passar din bil bäst, för att säkerställa en bekväm och säker körupplevelse.

Vad är en däckomläggning – Annat ord för att ’byta fälgar’

En däckomläggning involverar montering av ett nytt däck på fälgarna. Dessa däck kan vara helt nya eller de befintliga däcken du använde på dina gamla fälgar. Till skillnad från ett däckbyte, där du byter mellan sommar- och vinterdäck, kräver en däckomläggning professionell hjälp från en pålitlig bilservice och är inte något du bör göra själv. Det säkerställer en korrekt och säker montering av däcken på fälgarna.

Källa

Däckskiftarna GIF