Falken är ett däckmärke som kanske inte är lika känt som vissa andra, men det har en lång historia och har gjort sig välkänt inom prestandavärlden. Falken grundades i Japan år 1983. De betraktas som pionjärer inom däckteknologi.

Falken ser konkurrens som en viktig del av sitt arv och ser motorsport som ett testlabb för sina produkter. Det är här de testar och utvecklar sina däck för att säkerställa hög prestanda och kvalitet.

Läs mer: Hur länge håller däck?

Anledning att välja Falken däck

Falken ZIEX ZE310 ECORUN

Falken däck har imponerat i många tester, och deras olika modeller har fått höga betyg. Falken ZIEX ZE310 Ecorun har blivit prisat för sin överlägsna prestanda både på våta och torra vägar. I Autobilds test från 2023 tog det en stark tredjeplats och fick beröm för sin dynamiska terränghantering, utmärkta vattenplaningsegenskaper och säkra hantering på torra ytor. Även i både 2023 Tyre Reviews och ADAC-testerna hamnade däcket på sjätte plats och hyllades för sin balanserade prestanda oavsett väderlek. Med ett betyg på 87 är Falken ZIEX ZE310 Ecorun ett pålitligt val för dem som efterfrågar konsekvent prestanda i varierande förhållanden.

Falken Azenis FK520

Falken Azenis FK520, ett däck med ultrahög prestanda, har också visat sig starkt i flera tester och blivit välrekommenderat. I SportAutos test från 2023 framhölls dess utmärkta bromsförmåga på våta vägar, pålitliga vattenplaningsegenskaper och höga komfortnivå. Testerna noterade dock en något mindre direkt styrrespons och något längre bromssträcka på torra vägar. Som efterträdare till den tidigare Falken Azenis FK510 får detta däck en totalbedömning på 84 och är en stark kandidat för dem som prioriterar prestanda och komfort i sina däckval.

Falken ZIEX ZE914 EcoRun

Slutligen har Falken ZIEX ZE914 EcoRun även visat sig vara ett pålitligt val enligt flera tester. I Autozeitungs test från 2020 blev detta däck högt rekommenderat. Det hamnade även på en imponerande tredjeplats i ACE-testet från 2017 och på en sjätteplats i Firmenautos test från 2016. Trots vissa mindre nackdelar som begränsad sidovägledning på våta vägar som noterades i Autobild-testet från 2016, förblir Falken ZIEX ZE914 EcoRun en välbalanserad och pålitlig däckmodell med ett betyg på 84. Falken levererar prestanda du kan lita på.

Källa: https://www.cartalk.com/tires/falken-tire-review

Däckskiftarna GIF