Vill du göra så att dina däck varar längre? Det handlar faktiskt om att lagra dem på rätt sätt för vinterförvaring. Men hur ska du egentligen förvara däck som redan är monterade på fälgar? Vad är det bästa sättet att lagra dem på – stående eller liggande? Alla dessa viktiga frågor besvaras nedan för att ge dig en klarare bild.

Se våra erbjudanden på däckhotell

Hur man förvarar däck monterade på fälgar

Även om det kan vara lockande att spara plats genom att stapla dina fälgmonterade däck som en hög med gummikakor, borde du undvika det. Det är bäst att förvara däck monterade på fälgar vertikalt för att undvika att de blir deformerade.

Om det inte är möjligt att ställa dem vertikalt, se till att flytta runt däckens position ungefär en gång i månaden för att säkerställa att de behåller sin form och kvalitet.

För att spara utrymme kan du också använda krokar och hänga dem upp, vilket hindrar dem från att ligga på golvet i garaget.

Hur ser man ålder på däck?

Hur man förvarar omonterade däck

Däck som inte är monterade på fälgar kan förvaras genom att stapla dem ovanpå varandra eller genom att placera dem vertikalt. Men undvik att hänga dem på krokar eftersom det kan göra så att däcken deformeras eller tappar formen. Precis som med däck på fälg är det klokt att ibland flytta runt dina omonterade däck ungefär en gång i månaden för att undvika att de står på marken. Det hjälper till att bevara deras kvalitet och hållbarhet över tiden.

Ska du förvara däck uppblåsta eller tömda?

Absolut, det är helt okej att ha dina däck pumpade när du förvarar dem. Det är inte nödvändigt att helt tömma dem för långtidsförvaring.

För att göra dina däck redo för förvaring, se till att de är rena och torra innan du lägger undan dem. Undvik att använda rengöringsprodukter som innehåller oljor, eftersom dessa kan vara skadliga för dina däck.

 

 

 

 

Däckskiftarna GIF